Banca elvetiana UBS, cea de-a doua ca marime din Europa, a anuntat ieri diminuarea capitaliza rii cu 19 miliarde de dolari, scrie „Financial Times“.
Pierderile, cauzate de deprecierea instrumentelor financiare legate de sectorul ipotecar american, fac din banca UBS cea mai mare victima europeana a crizei financiare mondiale. Presedintele grupului, Marcel Ospel, a anuntat ca nu va mai candida pentru aceasta functie. El va fi inlocuit de Peter Kurer, consilierul general al UBS, care va fi confirmat in functie de actionarii companiei pe 23 aprilie.

„Am spus intotdeauna ca imi voi asuma responsabilitatea pentru pierderi“, a declarat Ospel. In aceasta situatie, banca se vede nevoita sa faca o majorare de capital, la care deja marii rivali si-au aratat intentia de a participa. Este vorba de JP Morgan Chase, Morgan Stanley, Goldman Sachs si de BNP Paribas.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.