Constructia va demara in 2009, va dura trei ani si va costa 400 de milioane de euro.

Consortiul format din General Electric (GE) si Metka va construi pentru Petrom o termocentrala de 860 MW, care va costa peste 400 de milioane de euro, pe platforma rafinariei Petrobrazi. Demararea constructiei este prevazuta pentru prima parte a anului 2009, proiectul urmind a fi finalizat in 2011. Petrom estimeaza ca termocentrala va furniza circa 8-9% din productia de electricitate a Romaniei la nivelul anului 2012. Anul trecut, in Romania a fost produsa o cantitate de energie de 60,46 TWh, cu 1,8% mai putin fata de anul 2006.

„In prezent, Petrom si consortiul poarta negocieri pentru semnarea unui contract de mentenanta a centralei pe termen lung“, se arata intr-un comunicat al companiei.
Publicitate

La licitatia pentru selectarea constructorului termocentralei, care a durat aproape sapte luni, au mai depus oferte ATEC, Alstom si Siemens. Consortiul GE-Metka a avut cea mai competitiva oferta si, la sfirsitul lunii ianuarie, a fost selectat ca ofertant preferat pentru negocierea contractului, se mai spune in comunicatul Petrom.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.