Grecia, Spania si Turcia raman si in acest an cele mai cautate destinatii turistice pentru sezonul estival, dupa ce anul trecut au tinut capul de afis in topul vanzarilor agentiilor de turism.

Operatorii din turism estimeaza ca preturile vor fi mai mari in acest an cu circa 10-15%, comparativ cu anul anterior, ca urmare, in principal, a scumpirii combustibililor, care se reflecta in pretul transportului.

"Tariful pentru rezervari a ramas neschimbat, insa costurile privind transportul au crescut fata de anul trecut cu aproximativ 15%", a spus Iulia Metea, reprezentanta Agentiei Paralela 45.
Pentru cei care isi rezerva vacanta in lunile martie-aprilie, agentiile acorda reduceri de 10-20% din pachetul de baza.

Asadar, cursa vacantelor ieftine continua si in sezonul estival 2008, romanul fiind in continuare genul de turist care isi alege oferta de vacanta in functie de pret, desi reprezentantii agentiilor spun ca a aparut o noua categorie de clienti, mai sofisticati si pretentiosi, care sunt interesati fie de turismul de aventura, fie de circuite personalizate.

Circuitele excentrice, noutatea sezonului 2008
Potrivit oficialului J’Info Tours, la ora actuala pe piata romaneasca exista doua categorii de turisti: cei care se orienteaza in functie de pret si excentricii – persoane cu un anumit statut social si venituri peste medie, care solicita fie pachete turistice personalizate, fie vacante de aventura sau excentrice.
"Turistul roman cu venituri peste medie vrea o vacanta din ce in ce mai scumpa si se observa clar trecerea de la hotelul de trei stele la cel de patru stele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.