Evolutia puternic ascendenta a acestui domeniu si potentialul segmentului agro-alimentar vor impulsiona actiunile companiilor din aceste industrii.

Ce alternative la "clasicele" sectoare bursiere (petrolier, financiar-bancar sau farmaceutic) ar putea avea investitorii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa linistirea pietelor internationale? Revenirea optimismului ar putea orienta plasamentele catre companii care reprezinta sectoare industriale aflate in plina crestere in momentul de fata.

Cu toate ca efectele crizei financiare cu originea in SUA se resimt, inca, asupra Bursei de la Bucuresti, iar momentul revenirii pe crestere a cotatiilor este dificil de anticipat, analistii considera ca in topul preferintelor investitionale se vor afla companiile din sectorul constructiilor.

"Investitorii vor cauta, mai ales, companiile care produc si vand materiale de constructii, si mai putin dezvoltatorii clasici, din cauza previziunilor referitoare la evolutia pietei imobiliare", considera Iulian Panait, presedintele KTD Invest. La randul sau, Paul Brendea, analist in cadrul Prime Transaction, sustine ca sectoarele financiar-bancar sau de constructii nu si-au spus inca ultimul cuvant. In plus, societatile conexe constructiilor se vor afla in atentia investitorilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.