Specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice, tehnicieni si maistri au fost salariatii cei mai cautati de angajatori in 2007.

Pe activitati, cele mai multe locuri de munca vacante au fost in administratie si in sanatate si asistenta sociala.

Industria extractiva si energia electrica, termica, gaze si apa, cele mai putine joburi
Potrivit datelor Institutului National de Statistica, anul trecut a existat o oferta mai bogata de joburi, rata locurilor de munca vacante fiind de 2,06%, in crestere cu 0,28 puncte procentuale fata de 2006. Cea mai mare oferta de locuri de munca s-a inregistrat in activitatile din administratia publica (6,76%) si in cele din sanatate si asistenta sociala (5,94%). La polul opus, cu cele mai putine oferte de angajare, s-au regasit activitatile din industria extractiva (0,42%) si energie electrica, termica, gaze si apa (0,52%).

Intelectualii, la mare cautare
In topul celor mai cautati salariati din 2007 conduc detasat specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice. Pe locul doi se situeaza tehnicieni, maistri si asimilati. Muncitori necalificati ocupa pozitia a treia, iar operatori la instalatii si masini si asamblori de masini, echipamente si alte produse ocupa pozitia a cincea. Clasamentul se continua cu functionari administrativi, care si-au revendicat locul cinci. Pozitia a sasea a revenit mestesugarilor si lucratorilor in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor, iar pozitia a saptea a revenit agricultorilor si lucratorilor calificati in agricultura, silvicultura si pescuit. Cele mai putine locuri de munca disponibile au fost pentru conducatori si functionari din administratia publica si din unitatile economico-sociale, si pentru lucratori operativi in servicii, comert si asimilati.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.