Absolventii de studii superioare, in special cu profil economic, pot ajunge manageri dupa un an de pregatire in companie.

Tinerii care sint recrutati in Programul Management Trainee, lansat de ING Asigurari de Viata acum trei ani, vor trece prin toate departamentele companiei timp de un an, perioada in care ei vor fi angajati si platiti. Dupa absolvirea cursului, pe pozitia de management trainee, ei sint incadrati intr-un departament pe care il aleg si care se si potriveste abilitatilor lor, iar cei care „dovedesc“ ca sint buni pot fi incadrati si pe functia de manager. Cei care dau dovada de abilitati foarte bune merg si la programul global de training din Amsterdam, alaturi de tineri recrutati similar in alte tari, absolvirea acestui curs fiind practic si o confirmare a calitatilor de posibil manager, potrivit reprezentantilor companiei.

Anual, compania primeste in acest program un absolvent, iar pina acum, trei fete au fost recrutate astfel in ING Asigurari de Viata, prima dintre ele fiind si absolventa cursului de la Amsterdam. Pentru editia de anul acesta, a patra la numar, cei care absolvesc o facultate sau un curs de master, in special pe profil economic, isi pot depune CV-ul si scrisoarea de intentie de pe 1 aprilie pina pe 1 iunie, pe adresa de e-mail TraineeInsurance@ingromania.ro. „Recrutarea propriu-zisa se face intre 1 iunie si 1 august, data la care se anunta finalistul. Dupa prima selectie urmeaza o luna de interviuri si inca una de evaluari ale candidatilor ramasi in cursa. Imediat cum se termina procesul de selectie, cel care este ales este angajat in companie ca management trainee“, a spus Anca Iancu, recruitment&development manager la ING Asigurari de Viata.

Timp de sase luni, cel selectat asista la toate operatiunile si activitatile pe care le presupune fiecare departament din companie, urmate de sase luni in care va participa la proiectele departamentelor, iar apoi, „in functie de abilitati si de preferinte“, va fi angajat pe o pozitie intr-unul dintre departamente. Corina Vasile, prima dintre finalistele programului, este angajata acum in cadrul departamentului Sales Development, iar finalista editiei a doua lucreaza in departamentul Actuariat al ING Asigurari de Viata. Iancu a spus ca nu este obligatoriu ca absolventii programului sa fie angajati direct ca manageri, „asta depinde de performantele si potentialul de care da dovada fiecare“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.