Ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat vineri ca locatia aeroportului care urmeaza sa fie construit in sudul Capitalei va fi stabilita in cel mult trei luni, intrucat exista un studiu de fezabilitate mai vechi ce va fi reactualizat.

Ministrul a mentionat ca exista mai mult variante ale acestui proiect. Constructia aeroportului de sud, se va finaliza in maxim doi ani.

Datorita dezvoltarii imobiliare a zonei de sud, si a normelor de mediu, se va produce o scadere a traficului aerian pe aeroportul Baneasa, avand ca rezultat creearea restrictiilor de trafic.Aeroportul Baneasa va ramane un aeroport care va primi aeronave mici, elicoptere, avioane particulare si de business.

"Orice capitala din lume care se respecta are un astfel de aeroport de oras. Asta are in vedere si Ministerul Transporturilor pentru Aeroportul Baneasa. Va deveni un aeroport de oras in aproximativ 7-8 ani, destinat in special curselor de business si a avioanelor de capacitate mica", a declarat, citat de NewsIn, directorul Aeroportului Baneasa, Stefan Mladin.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.