Vosganian vrea sa redefineasca activitatile independente, astfel incat veniturile care provin de la o firma in proportie mai mare de 75 la suta sa nu mai fie trecute pe microintreprindere

Comisia pentru Buget, Finante si Banci a Senatului a hotarat ca dobanda la contul curent sa nu fie impozitata, a anuntat ieri presedintele acestei comisii, Varujan Vosganian.

"In legatura cu impozitarea sumelor aflate in conturile curente am avut o discutie cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a lasat la latitudinea comisiei modul de impozitare. Am hotarat sa nu impozitam
sumele aflate in conturile curente, fie ale persoanelor fizice, fie ale persoanelor juridice", a precizat senatorul Varujan Vosganian.

De asemenea, actiunile tranzactionate inainte de 1 mai si depozitele bancare constituite pana la 1 mai nu cad sub incidenta modificarilor aduse Codului fiscal, aprobate de comisie, urmand sa fie impozitate cu unu la suta si nu cu zece la suta.

"O alta chestiune care intra abia acum in dezbatere, dar pe care am convenit-o cu Ministerul Finantelor Publice, este legata de definirea activitatilor independente, acele activitati care pot fi remunerate prin virarea unor sume la alte firme, cum ar fi microintreprinderile", a spus Varujan Vosganian.
El a aratat ca vor fi luate cateva masuri care sa defineasca mai corect ce inseamna o activitate independenta, astfel incat o persoana care isi desfasoara activitatea in sediul unei firme si veniturile sale provin de la acea firma in proportie mai mare de 75 la suta nu va putea primi, ca pana acum, banii in microintreprindere, ci angajatorul va trebui sa plateasca CAS.

In acest fel se ingradeste posibilitatea de a folosi prevederile legii pentru a diminua CAS sau pentru a nu il plati de loc. In ceea ce priveste deducerea cotizatiilor la ONG-uri, senatorii cauta o solutie pentru mentinerea acestor facilitati.

"Am solicitat Ministerului Justitiei o lista cu toate ONG-urile care au fost infiintate prin Hotarare de Guvern si sunt astfel considerate de utilitate publica. Am propus ca ONG-urile de utilitate publica infiintate prin HG sa beneficieze in continuare de facilitatile Codului fiscal", a mai spus Varujan Vosganian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.