Comisia Nationala de Prognoza - CNP a dat publicitatii cifrele statistice privitoare la evolutia castigurilor salariale si economiile realizate de populatie pe primele doua luni ale acestui an. Potrivit acestor date, romanii au reusit sa economiseasca in primele doua luni cu 41,6 la suta mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2004. Cel mai bine platiti sunt angajatii din sectorul de intermedieri financiare, care castiga, in medie, 24,3 milioane de lei pe luna. La polul opus se afla salariatii din sectorul agricol, cu un castig de 6,1 milioane de lei pe luna.

Presedintele CNP, Ion Ghizdean, a declarat ca, in primele doua luni, "castigurile romanilor nu s-au concentrat, asa cum ne-am fi asteptat, pe consum, ci pe economisire. Dinamica dintre cresterile salariale si dinamica vanzarilor de bunuri si servicii catre populatie argumenteaza faptul ca o buna parte din cresterea salariala s-a regasit in economisire." Conform oficialului CNP, si surplusul salarial, generat de cota de impozitare, s-a dus tot in economisire.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.