Ministerul de Finante este chemat sa dea o definitie a activitatilor dependente, pentru care se platesc obligatoriu contributii la asigurarile sociale. Definirea acestor activitati a fost ceruta de Comisia pentru buget a Senatului, care trebuie sa se pronunte asupra noului Cod Fiscal. "In clipa de fata sunt persoane care practic sunt angajate, dar care de fapt isi primesc salariul pe microintreprindere", a spus senatorul Varujan Vosganian.

Comisia pentru buget a redactat o definitie a ceea ce se cheama activitate dependenta, iar daca ea va coincide cu cea a Ministerului de Finante va fi introdusa in Codul Fiscal.

"Astfel, persoanele care nu au sediu separat, care nu au cel putin 25% din alte activitati, impreuna cu alte conditii, nu-si vor putea primi veniturile aferente fara sa plateasca contributiile la asigurarile sociale", a spus senatorul Varujan Vosganian. R. Daniciuc


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.