Incercarile primului ministru au dat rezultate. Constructorul auto japonez, Mitsubishi, este interesat sa deschida o unitate de productie in zona Campulung Muscel.

Se vehiculeaza ca fabrica ar putea fi deschisa pe amplasamentul fostei uzine de autovehicule Aro, unde firma Landmark, care detine terenul intreprinderii, inchiriaza hale pentru companii din industria auto.

“Suntem interesati sa realizam o investitie in Romania. In momentul de fata ne aflam in cautarea unor locatii. Una dintre variantele la care ne gandim este zona Campulung”, au declarat surse din cadrul companiei japoneze, citate de Gandul.

Osamu Masuko, presedintele companiei, a declarat zilele trecute ca Mitsubishi Motors Corporation ia in considerare constructia unei fabrici de componente in Romania. Ziarul Financiar anunta ca directorul general al firmei Landmark Management, Sergiu Filip, sustine ca pana la finele lunii martie asteapta o delegatie din partea producatorului auto pentru discutii.

Nicolae Ratiu, cel care detine firma Landmark Management, precizeaza ca discuta cu cinci firme din industria auto, inclusiv producatori de piese, interesate sa inchirieze hale la Campulung, printre acestea numarandu-se si Mitsubishi. “Discutam si cu cei de la Mitsubishi, dar inca nu am semnat nimic. Mai multe va pot spune in 3-4 saptamani”, a afirmat Ratiu, citat de Gardianul.

Landmark Management va inchiria in acest an unor producatori de piese si subansambluri auto din Franta si Marea Britanie doua hale situate pe fosta platforma Aro Campulung. Compania a achizitionat, anul trecut, mai multe active ale firmei Aro Campulung pentru 16,5 milioane de euro, pe care le va reabilita in scopul inchirierii catre companiile producatoare de piese si subansambluri auto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.