Romgaz poate construi depozite de gaze in Azerbaidjan, Petrom este asteptata sa extraga titei, iar tara noastra vrea sa investeasca in producerea de energie termo, hidro si chiar nucleara in fosta tara sovietica.
Acordul semnat intre cele doua tari, ieri, la Bucuresti a avansat propuneri si mai indraznete: „Daca Azerbaidjanul vrea sa ia parte la Nabucco printr-o companie, Romania va sustine total aceasta candidatura, deoarece statul azer ar asigura livrarile de gaze pe termen lung“, a spus Viorel Palas ca, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor.

Deocamdata, proiectul gazoductului Nabucco cuprinde sase companii, printre care si Transgaz. Palasca a amintit ca, pentru a ajunge in Europa, conductele cu resurse din Marea Caspica trec prin Azerbaidjan. Romania doreste sa implice Azerbaidjanul si in proiectul oleoductului Constanta-Trieste care va duce petrol din zona estica a Marii Negre pana in Italia. Proiectul va demara la sfarsitul lunii, printr-o intalnire a consortiului de companii, la Bucuresti.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.