Lucrarile la tronsonul de autostrada Arad - Timisoara ar putea fi finalizate in anul 2010, chiar daca proiectul are deja o intarziere de sase luni.

Tronsonul din autostrada Arad - Timisoara si centura municipiului Arad, a caror valoare de executie este de 307 milioane euro, au o lungime de 44 de kilometri, iar acum se afla in stadiul de finalizare a documentatiei de licitatie. Banca Europeana pentru Investitii va asigura finantarea proiectului, iar lucrarile la acest sector de autostrada sunt programate sa inceapa anul acesta.

Durata de executie a acestui tronson ar putea fi redusa cu cateva luni, insa acest lucru depinde de constructorul care va castiga licitatia de executie, potrivit lui Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad.

„Chiar daca avem o intarziere de sase luni de zile, putem spune ca, in urmatoarele patru luni, constructia autostrazii va incepe la nivelul municipiului Arad. Din punctul meu de vedere, in doi ani si sase luni tronsonul care traverseaza municipiul Arad va fi finalizat, dar exista si posibilitatea ca firma constructoare care va castiga licitatia sa micsoreze acest termen, cu cateva luni. Daca lucrarile ar incepe dupa estimarile noastre, inseamna ca la sfarsitul anului 2010, Aradul va avea, atat drum de centura, cat si relatia Arad - Timisoara la nivel de autostrada“, a declarat Gheorghe Falca.

Publicitate pe acest site
In prezent, se asteapta finalizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul de autostrada Nadlac – Arad, in lungime de 38,5 kilometri, valoarea estimata a lucrarilor fiind de 198,5 milioane euro. Pentru acest tronson, lucrarile de executie sunt prevazute sa inceapa anul acesta, in decembrie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.