Razboiul dintre autoritatile germane si Nokia continua. Oficialii landului Renania de Nord-Westfalia au solicitat grupului finlandez sa returneze aproximativ 60 milioane euro, suma de care cel mai mare producator mondial de telefoane mobile a beneficiat sub forma de subventii pentru uzina de la Bochum, pe care urmeaza sa o inchida, la care se adauga dobanzile.
Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, Nokia ar fi primit subventii in valoare de 41 de milioane de euro, la care se adauga dobanzi de alte 18 milioane. Ministrul Economiei din landul Renania de Nord-Westfalia, Christa Thoben, a trimis concernului un ultimatum in privinta returnarii subventiilor, avertizand ca s-ar putea ajunge chiar la actionarea in Justitie a companiei, daca Nokia nu plateste banii pana la sfarsitul lunii, relateaza cotidianul german Handelsblatt.

Din documentele semnate de finlandezi cu guvernul regional reiese ca producatorului ii revenea obligatia de a angaja 2.860 de oameni pentru care sa plateasca asigurari sociale. Nokia sustine insa ca atat angajatii externi cat si forta de munca temporara ar trebui sa fie luate in considerare, ajungandu-se astfel la peste 3.200 de locuri de munca. Specialistii germani considera insa ca acest argument nu este valabil in justitie, intrucat, potrivit legislatiei, locurile de munca temporare nu sunt luate in considerare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.