Desi hotelierii bulgari au majorat tarifele cu pana la 20%, peste 1.800 de turisti romani si-au rezervat deja locuri pentru petrecerea sarbatorilor de Pasti. Romanii incearca sa recupereze diferentele inregistrate fata de hotelierii vecini prin preturi aproape duble, dar si cu hoteluri deschise din luna aprilie.
Agentiile de turism care vand romanilor pachete turistice pentru Bulgaria au inceput sa aleaga tu­ristii pe care ii trimit in vacanta, de­oa­rece hotelierii bulgari s-au plans de comportamentul unor romani. “De Pasti, anul acesta vor merge in Bulgaria cam tot atatia turisti ro­mani ca si anul trecut, daca nu chiar mai putini. Din cauza catorva romani mai rai, care nu au avut un comportament impecabil in vacanta, bulgarii au marit preturile cu circa 20% la pachetele turistice, astfel incat sa nu mai poata ajunge pe litoralul bulgaresc oricine. Sunt hoteluri de trei stele care practica tarife asemanatoare celor de pe litoralul romanesc. Exista o dife­renta fundamentala intre partea de nord si cea de sud a litoralului bulgar. Nordul este foarte comercial, hotelurile au angajati romani sau vorbitori de limba romana, iar ad­mi­nistratorii iau ca reper lito­ralul romanesc, motiv pentru care cresc tarifele periodic. Sudul lito­ra­lului bulgar este mai departat de Ro­mania, insa are conservate obiec­ti­vele istorice, iar hotelurile si atmosfera este de lux”, a precizat Corina Hinkov, directorul agen­tiei de tu­rism Balkan Air Travel.

TARIFE. In statiunea Albena, la Hotel Ralitsza Superior, de patru stele, cu servicii all inclusiv, cazarea in camera dubla costa 34 de euro de persoana si 46 de euro pentru cazare in camera single, tari­fele fiind valabile pentru minimum trei nopti cazare. Daca se sta mai puti­ne nopti tariful se majoreaza cu 15%. Tot in statiunea Albena, la hotel Dobrogea, de patru stele, all inclusiv, tariful este de 24 de euro de persoana pentru cazare in ca-mera dubla si 34 de euro pentru ca­zare in camera single. Tarifele practicate de hotelierii de pe lito­ralul romanesc sunt aproape duble fata de cele practicate de cei bulgari. “Pentru vara aceasta hotelierii de pe litoralul romanesc au anuntat o majorare a tarifelor cu circa 8%-10% fata de cele practicate anul trecut. Un lucru bun este faptul ca exista o creste anuala aproape constanta”, a declarat Da­niel Vasilescu, presedintele Fe­de­ratiei Patronatelor din Turismul Romanesc. Asfel, un pachet turistic ce cuprinde doua opti cazare cu mic dejun inclus, la hotelul Europa, de patru stele, de pe litoral costa 450 de lei (121 de euro) de persoana, ca­zare in camera dubla, 630 de lei (170 de euro), cazare in single si 520 de lei (140 de euro) de persoa­na, cazare in apartament. Pentru trei nopti, tarifele variaza de la 690 de lei la 810 lei. Copiii cu varsta pana la 12 ani nu platesc cazarea, insa pentru al doilea copil se percepe un tarif 50% din tarif/loc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.