Incasarile inregistrate anul trecut numai din servicii turistice, fara cheltuielile de transport, au depasit cu mult asteptarile operatorilor din turism, ajungand la circa 50 de milioane de euro.

"Anul trecut, conform unor date statistice preliminare, sumele incasate numai din serviciile de turism au crescut cu circa 5 milioane de euro fata de 2006, cand s-au incasat 43 de milioane de euro", a explicat Giurca.

Foarte importanta este participarea la targuri si mentionarea principalelor puncte turistice intr-un catalog de promovare turistica dedicat celor mai la moda patru destinatii ale anului 2008, alaturi de Spania, Italia, Franta. Catalogul se distribuie la nivel international si a fost realizat cu sprijinul tour operatorilor importanti de pe piata austriaca, respectiv: Reeisen Elite Tours, Doctor Maier Studien Raisen, Ruefa etc. Anul trecut, Romania a fost tara partenera a targului de turism de la Viena.

"Anul acesta se va inregistra o crestere a numarului de turisti austrieci sositi in Romania de circa 5%-10%", spune Giurca.