Editorul “Evenimentului zilei” raporteaza o cifra de afaceri de 36 de milioane euro, in Romania

Grupul de presa elvetian Ringier, care detine "Evenimentul zilei", a avut in 2004 o cifra de afaceri de 36 de milioane euro pe piata romaneasca. Suma reprezinta o crestere cu 75% fata de cea din 2003 si se datoreaza performantelor bune ale unor titluri detinute pina anul trecut, ca "Libertatea", "Capital", "TV Mania" si "Unica", dar si achizitiei "Evenimentului zilei" si lansarii pe piata a unei noi reviste de femei, "Bolero".

Cresterea din Romania are loc pe fondul celui mai bun an al grupului de presa elvetian. Cifra de afaceri a Ringier a crescut la nivel mondial, in 2004, cu 12,9 procente, fata de 2003, iar profitul a sporit
cu 28,7%, in acelasi interval, informeaza un comunicat al companiei.

Cresterile mentionate au adus cifra de afaceri la un nivel-record de 719 milioane euro in toata lumea, in timp ce profitul s-a ridicat la 35,9 milioane euro, tot la nivel mondial.

Publicatiile din Europa de est, ale caror activitati sint grupate sub egida Ringier Europa, au o contributie importanta la profitul companiei, prin cresterea cu peste 40% realizata in aceiasi termeni de comparatie (2003/2004). Cifra de afaceri a Ringier Asia a crescut cu 17,2 procente. Activitatile Ringier in Elvetia continua, totusi, sa reprezinte in continuare doua treimi din cifra de afaceri la nivel mondial, cu o crestere de 5% in 2004. "Cifrele dovedesc ca piata media din Elvetia mai poate creste prin inovatie", afirma directorul general al trustului, Martin Werfeli, in comunicatul de presa mentionat.

Ringier detine in Romania un numar de zece titluri. "Evenimentul zilei" este un ziar de calitate, editat de Divizia Expres a Ringier Romania, in timp ce "Libertatea" (cotidian popular) si "Capital" (saptaminal economic) sint grupate in Divizia Ziare (Newspaper Division). Divizia Reviste (Magazine Division) include titluri care constituie lideri de piata pe majoritatea segmentelor: "Unica" (lunar luxos pentru femei), "TV Mania" (ghid TV saptaminal), "TV Satelit" (ghid TV bilunar), "Lumea femeilor" (saptaminal pentru femei), "Bolero" (lunar pentru femei), "Bravo" (magazin pentru adolescenti) si "Bravo Girl" (magazin pentru adolescente).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.