Ca urmare a tendintei accentuate de scadere a bursei locale, romanii au inceput sa se orienteze tot mai mult spre investitii in actiunile unor companii straine. Dintre acestea, investitorii romani au preferat actiunile companiilor din sectorul tehnologic, precum Google, Microsoft sau AMD, potrivit brokerilor care ofera servicii de tranzactionare pe pietele externe, citati de Business Standard. Suma minima pe care investitorii trebuie sa o depuna la deschiderea unui cont pentru a putea investi pe piete externe variaza intre 1.000 si 10.000 de euro.

Brokerii de la Vanguard, care au lansat un serviciu de tranzactionare pe bursele internationale, din aprilie anul trecut, au ajuns la 200 de clienti cu investitii in "afara", in timp ce WBS Romania, societatea de brokeraj locala care a mizat prima pe atractia pentru companii straine ale romanilor se "lauda" cu 500 de clienti care tranzactioneaza pe piete externe. Companiile preferate sunt cele din sectorul tehnologic din Statele Unite, Google fiind, de exemplu, tranzactionat de peste 20% dintre clientii Vanguard, adica de peste 40 de investitori, procentul fiind similar si in cazul clientilor WBS care au ales companiile tehnologice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.