Turistii francezi vor fi „senzatia“ litoralului romanesc in aceasta vara, spun hotelierii de la malul Marii Negre. Se intorc si suedezii, norvegienii, danezii si germanii, insa nu adusi de tour-operatorul TUI Scandinavia, ci de compania suedeza Apollo si germanii de la ITS si TUI.
Cel putin 60.000 de turisti straini vor petrece anul acesta vacanta pe litoralul romanesc, cifra atinsa in 2007 in statiunile de la Marea Neagra, sunt de parere reprezentantii industriei hoteliere. „Francezii deja au contractat pachete turistice si ne asteptam sa fie cei mai numerosi turisti straini. Nu vor lipsi nici scandinavii, si nici danezii si germanii, dupa ce in 2006 cateva mii de turisti din tarile nordice si din Germania si-au anulat vacantele pe litoralul romanesc“, ne-a declarat Nicolae Moroianu, directorul general al unui hotel din statiunea Neptun. E drept ca turistii din Peninsula Scandinava nu vor fi adusi de tour-operatorul TUI Scandinavia, care a parasit Romania pentru o perioada nedeterminata. Anul acesta, suedezii, norvegienii si danezii vor fi adusi de operatorul suedez Apollo. De pe lista nordicilor lipsesc insa finlandezii, pentru ca operatorul Aurinkomatkat a renuntat sa mai contracteze pachete turistice in Romania. „Am fi vrut sa-i mai avem si anul acesta, pentru ca finlandezii sunt printre cei mai buni consumatori de servicii turistice din categoria patru stele. Isi iau pachete all-inclusive si intotdeauna cheltuiesc sume mari“, explica Nicolae Moroianu. Cu tot cu germani, englezi si italieni, acesta se asteapta sa aiba peste 3.000 de vizitatori straini, atat din categoria business, cat si leisure, numai in hotelul pe care il conduce.

Daca strainii si-au adjudecat putinele hoteluri de patru stele de pe litoral, romanii le pot alege pe cele din categoriile inferioare. La Venus, hotelierii promit tarife la nivelul celor de anul trecut. „Asa va fi atat la hotelurile de doua stele plus, cat si la capacitatile de cazare de trei si patru stele. De exemplu, cea mai ieftina camera de doua stele nu poate sa coste mai mult de 105 lei/zi in varf de sezon“, ne-a declarat Lucian Iftimie, presedintele Asociatiei Investitorilor din Statiunea Venus. Pregatirile pe litoral deja au inceput, in asteptarea celor care vor alege sa petreaca Pastele la malul Marii Negre. Un pachet de trei zile intr-un hotel de doua stele plus va costa 180 de lei/persoana, inclusiv masa festiva. Aceleasi tarife vor fi valabile si pentru 1 Mai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.