Oameni de afaceri din Romania sunt implicati intr-un scandal de evaziune fiscala izbucnit in principatul Liechtestein. Acuzatia a fost lansata ieri seara la Realitatea TV de Ioan Talpes, in cadrul emisiunii Realitatea Zilei, moderata de Razvan Dumitrescu. Senatorul independent a cerut, oficial, deschiderea unei anchete in acest caz.
"De ce nu intrebati serviciile actuale de ce nu au intervenit oficial la Bundestag, in Germania, ca sa ne comunice si noua lista cu marii oameni de afaceri care au transferat bani in Liechtenstein (...) Este aliatul nostru, nu are nicio problema ca sa ne dea aceasta lista", a precizat Talpes.

Liechtenstein-ul se afla in centrul unui scandal international de evaziune fiscala, care va fi discutat la reuniunea ministrilor de Finante din Uniunea Europeana, marti, la Bruxelles. Ancheta declansata de Germania a capatat o dimensiune mondiala, dupa ce alte zece tari, printre care si Statele Unite, au anuntat ca vor investiga fraudele fiscale comise in principatul Liechtenstein. La initiativa Germaniei, cele zece tari au platit patru milioane de euro unei retele de spioni din Liechtenstein. Acestia au dezvaluit o serie de fraude fiscale, comise prin intermediul principatului. Numai in cazul Germaniei este vorba de patru miliarde de euro.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.