Summit-ul NATO, cel mai mare eveniment ce se va desfasura in Romania, anul acesta, va aduce in vistieria patronilor de hoteluri venituri de aproximativ 2,6 milioane de euro, calculate la un pret mediu de 200 de euro pe camera/noapte la 6.500 de invitati.
In acelasi timp Guvernul cheltuieste 25,6 milioane de euro pentru organizarea evenimentului, adica de zece ori mai mult decat banii incasati pentru cazarea lor.

Hotelierii au profitat de ocazie si data fiind cererea mare de locuri de cazare, au crescut preturile cu 25% - 50% si variaza intre 130 si 500 de euro. Astfel, la hotelul Venetia, cotat la patru stele, rezervat deja in proportie de 100%, pretul pentru o noapte de cazare in camera single a crescut de la 135 de euro la 180 de euro, in timp ce pentru o camera dubla, tariful a crescut de la 150 de euro, la 200 de euro.
Cresteri de pret se inregistreaza si la NH Hotel, trei stele, unde de la 130 de euro pentru o camera pe noapte, pretul a ajuns la aproape 200 de euro pe noapte.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.