Moneda nationala s-a depreciat, ieri, cu peste sapte bani, pna la 3,7269 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat de banca centrala, pe fondul unor cumparari masive de euro.
Potrivit dealerilor, deprecierea a avut loc în contextul scaderii încrederii în lei a investitorilor, mai mult decât fata de alte monede emergente, informeaza NewsIn. Joi, cursul de referinta afisat de Banca Nationala a României(BNR) a fost de 3,6548 lei/euro.

„E greu sa spunem cine vinde lei, cert este ca încrederea în piata româneasca a scazut semnificativ. Mai degraba decât o contagiune a leului dinspre celelalte piete emergente, se pare ca noi îi influentam pe ei. Acestor conditii li se adauga si aversiunea fata de risc pe plan international, determinata de deprecierea dolarului si de scumpirea petrolului“, a declarat dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.