Soferii care vor circula in aceasta vara pe Autostrada Bucuresti-Cernavoda vor avea la dispozitie statii mobile de alimentare cu carburanti a masinilor.

Aceasta pare a fi solutia "de criza" gasita de Ministerul Transporturilor, intrucat ridicarea unor benzinarii fixe, cu dotarea corespunzatoare – magazine, spatii de servicii etc. - necesita mai mult timp.

Anuntul pentru atragerea de participanti la licitatia de concesiune a spatiilor pentru benzinarii pe Autostrada Bucuresti - Cernavoda (A2) va fi publicat in aceasta saptamana, potrivit datelor remise Rompres de catre Ministerul Transporturilor.

Toti marii jucatori de pe piata petroliera sunt interesati de aceste spatii. Ofertele vor fi deschise la jumatatea lunii aprilie, iar castigatorul va fi desemnat in aceeasi luna.

Conform sursei citate, caietul de sarcini prevede pentru inceput instalarea unor statii mobile de distributie a carburantilor, in termen de 60 de zile de la atribuire, urmand ca cel mai probabil in toamna sa fie date in folosinta statiile fixe, pentru constructia acestora urmand sa fie alocate patru luni de la data atribuirii. Perioada de concesiune a spatiilor va fi de maximum 29 de ani. Daca aceste termene vor fi respectate, urmeaza ca primele statii, ce-i drept, mobile, sa apara in vara acestui an.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.