Ministerul Economiei Si FinanTelor va propune premierului Calin Popescu Tariceanu o rectificare bugetara prin scaderea cheltuielilor cu 1,1 miliarde de euro, fara sa fie afectata nici o suma destinata investitiilor, a declarat ieri ministrul de resort Varujan Vosganian.

Prin rectificare vor fi blocate toate posturile vacante din administratia publica si conditionate noile angajari. „Nu vor fi facute noi angajari decit cu motive foarte temeinice, cu avizul ministerelor de Finante si Muncii si cu aprobarea Guvernului“, a spus Vosganian.

In bugetul pe 2008 sint prevazute suplimentari de 10.000 de posturi in administratia publica. Pe linga acestea, la inceputul anului existau aproximativ 20.000 de posturi vacante in domeniu.

Institutiile cu cel mai numeros personal sint, in ordine, Ministerul Internelor, Ministerul Apararii si Ministerul Finantelor.

„Am asociat masuri pentru ca ministerele sa puna in aplicare aceste reduceri. Bineinteles, primul-ministru va putea sa aduca unele modificari la propunerea noastra“, a afirmat Vosganian.

In plus, ministrul a anuntat ca va taia si din cheltuielile de operare ale ministerelor.

Insa nu si din cheltuielile de investitii. Ministrul Finantelor a exemplificat prin faptul ca de la Ministerul Transporturilor nu sint programate reduceri de cheltuieli. Tot ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a pus in vedere Guvernului sa fie mai atent la cheltuielile pentru infrastructura, acesta fiind unul dintre domeniile unde Romania inregistreaza ramineri in urma.