Indicii au inregistrat ieri aprecieri semnificative, iar brokerii spun ca piata a intrat pe o tendinta ascendenta.

Trendul descendent pe care s-a inscris Bursa de Valori Bucuresti inca din luna iulie a anului trecut s-a oprit, iar piata a facut schimbarea de trend la fel cum s-a facut si scaderea, adica foarte abrupt. In sedinta de ieri, toti indicii au crescut puternic o data cu intoarcerea sentimentului pozitiv al investitorilor. Cel putin pe termen scurt, brokerii apreciaza ca euforia din piata va duce la cresterea cotatiilor pentru majoritatea titlurilor care se tranzactioneaza la BVB si care au inregistrat scaderi drastice nejustificate.

Incepind cu joia trecuta, semnele schimbarii de trend s-au facut cunoscute pe piata. Potrivit brokerilor, am vazut mai intii zile succesive de minime pe o piata cu lichiditate extrem de mica, apoi o zi cu cresteri pe o lichiditate mica, o zi de consolidare cu lichiditate mare, iar totul a culminat cu ziua de ieri, cind am vazut si lichiditate, si o crestere medie a indicilor de peste 4,3%. Cea mai spectaculoasa urcare s-a inregistrat pe indicele BET-FI al Societatilor de Investitii Financiare, care s-a majorat cu 6,11% - a doua cea mai mare crestere din acest an.

BRD-Société Générale a confirmat trendul crescator pe care se afla de mai mult de o sapamina, reusind si ieri sa cistige 6,8%. Si actiunile Petrom, compania cu cea mai mare capitalizare de la bursa romaneasca, s-au scumpit cu 5,2%, piata anticipind rezultatele financiare care vor fi prezentate azi. Titlurile companiilor de utilitati Transelectrica si Transgaz au cistigat 7%, respectiv 5,5%, iar cele ale Erste Bank, listata de curind la BVB, au urcat cu 3,4% la inchiderea sedintei, acestea raminind fara vinzatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.