Rata lunara a inflatiei a scazut, in martie, la 0,3%, comparativ cu nivelul de 0,6% inregistrat in luna februarie, ritmul mediu de crestere a preturilor de consum fiind de 1,7% pentru primul trimestru al acestui an, potrivit Institutului National de Statistica.
Raportata la luna martie a anului trecut, rata inflatiei s-a situat la 8,7%. In primele trei luni ale anului, serviciile au inregistrat cele mai accentuate scumpiri, in medie cu 1,1% lunar, in timp ce preturile marfurilor nealimentare au avansat cu 0,5% lunar, iar cele ale marfurilor alimentare cu 0,4%.

In ceea ce priveste alimentele, pretul oualor a scazut cu 7,6%, branza s-a scumpit cu 1,2%, iar fructele proaspete cu 1,7%. De asemenea, pretul bauturilor alcoolice a crescut cu 0,5%. Pe segmentul marfurilor nealimentare, care s-au scumpit in ansamblu cu 0,3%, cele mai mari cresteri de preturi au fost la carti, ziare si reviste (2,3%), tutun si tigari (0,7%) si masini de aragaz, butelii (0,8%). Tarifele la energie electrica, la gaze si la incalzire au ramas neschimbate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.