Dolarul a ajuns la cel mai scazut nivel, din ultimele trei saptamani, fata de moneda unica europeana, pe fondul speculatiilor potrivit carora Rezerva Federala (Fed) va reduce costurile cu imprumuturile luna viitoare, pentru a preveni recesiunea, sustine site-ul Bloomberg.
Si monedele din tari precum Brazilia, Australia si Noua Zeelenada au castigat teren fata de dolar, in aceasta saptamana, dupa ce preturile titeiului si aurului au crescut pana la niveluri record. Dolarul s-a devalorizat cu un procent, in acesta saptamana, pana la 1,4827 dolari pentru un euro, atingand cel mai scazut nivel de la 1 februarie.

Moneda americana s-a depreciat cu 0,6 la suta fata de yen, ajungand la un nivel de 107,17. Realul brazilian s-a apreciat fata de dolar, pentru prima oara, din luna mai 1999, pe fondul speculatiilor unei posibile cresteri a preturilor marfurilor, precum si a accelerarii investitiilor in sectorul financiar. Cotatia titeiului a crescut pana la 101,32 dolari pe baril, in acesta saptamana. Dolarul australian a ajuns la cel mai ridicat nivel noiembrie 2007 (92,51 centi), iar dolarul neo-zeelandez a crescut pana la cel mai ridicat nivel din ultimele sapte luni (81 centi).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.