In contextul in care cheltuielile bugetare se inmultesc si se pune problema reducerii deficitului bugetar, Guvernul roman se gaseste in situatia de a mai scoate inca o suma considerabila din visterie pentru plata unor daune catre Parmalat.

Compania Parmalat trebuie sa primeasca daune in valoare de 343.500 de euro, in urma proceslui castigat joi la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Statul i-a incalcat dreptul de proprietate, ca urmare a promovarii unui recurs in anulare de catre procurorul general al Romaniei, se arata pe site-ul Ziua. La aceste daune se adauga inca 3.500 de euro cheltuieli de judecata. Procesul a demarat pe timpul guvernarii PSD.

Curtea Europeana a constatat incalcarea dreptului la un proces echitabil, prevazut de articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, din cauza nerespectarii principiului securitatii raporturilor juridice, ca urmare a admiterii unor recursuri in anulare (promovate de procurorul general al Romaniei-n.r.) prin care s-au casat hotarari judecatoresti definitive si irevocabile date de catre instantele inferioare, informeaza Ziarul Financiar.

Parmalat Romania a dat in judecata statul roman la CEDO pentru a contesta sentinta in procesul cu firma European Drinks. Reprezentantii Parmalat au obtinut acceptul pentru aceasta actiune de la Parmalat Italia in octombrie 2003.

Compania Parmalat a fost infiintata in anul 1961 si reprezinta unul dintre cei mai mari producatori de produse alimentare la nivel mondial. Firma este prezenta pe piata produselor lactate (lapte, brinza, iaurt), snacks-uri si biscuiti, produse de panificatie, sucuri naturale de fructe, creme si sosuri de gatit, supe vegetale si apa minerala. Firma italiana a intrat in criza financiara in anul 2003, in urma unor datorii in valoare de mai multe miliarde de dolari. Potrivit Cotidianul, Enrico Bondi, fost director executiv al Parmalat, a actionat in instanta aproximativ 50 de banci, acuzate ca ar fi contribuit la falimentul companiei, printre care se numara Bank of America.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.