"Ministrul Varujan Vosganian nu a adoptat o masura noua, in acest sens, azi, ieri sau alaltaieri. Pentru unii care s-au trezit sa citeasca Codul Fiscal, acum, probabil ca este o surpriza, dar legea trebuie respectata, nu am auzit sa fi aparut o reglementare noua in acest sens", a declarat premierul, citat de NewsIn, la Galati.

Intrebat daca imaginea PNL nu este afecata de controversele pe tema impozitarii, avand in vedere ca 2008 este un an electoral, Tariceanu a precizat ca veniturile sunt impozitate in toata lumea, indiferent daca acestea sunt sub forma de bani sau de cadouri, potrivit ziare.com.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a precizat, miercuri seara, ca din cauza controverselor care s-au creat in jurul ordinului emis pentru calrificarea veniturilor pentru care se platesc contributii, va elimina din respectivul document sumele care lasa loc la interpretari si care au fost subiect de discutie.

Astfel, nu se vor mai plati contributii la bugetul de asigurari sociale pentru utilizarea oricarui bun, inclusiv a unui vehicul de orice tip, din patrimoniul afacerii, in scop personal, cu exceptia deplasarii pe distanta dus-intors de la domiciliu la locul de munca, contravaloarea chiriei sau a unei parti din aceasta si, dupa caz, a utilitatilor, suportate de catre angajator, cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit ori la un pret mai mic decat pretul pietei.