Un numar de 26 de oameni de afaceri din Romania se intalnesc astazi cu „de trei ori mai multi oameni de afaceri britanici“, sustin reprezentantii guvernului, pentru a-i ademeni cu produse romanesti.

Vizita nu a fost anuntata pana acum de Cancelaria Primului-Ministru, la initiativa careia este organizat evenimentul, iar criteriile pe care au fost alesi reprezentantii delegatiei oamenilor de afaceri din Romania nu sunt cunoscute.

Intreprinzatorii romani din domeniile IT, constructii de masini, electricitate, petrol, transporturi, agricultura, productie alimentara si textile se vor intalni cu reprezentantii Confederation of British Industry.

„Actiunea este planuita de anul trecut de Calin Popescu-Tariceanu si Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, si un aspect foart important al intalnirii a fost acela ca s-a cerut ca pentru un om de afaceri din Romania sa fie prezenti trei oameni de afaceri britanici din acel domeniu“, ne-a spus Maria Grapini, presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara.

Guvernul ingroasa randurile

Statul i-a trimis la Londra pe Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, Stefan Nanu si Dorin Mantescu, directori in cadrul ministerului pentru plati externe si politici macroeconomice. Dupa prezentarea ofertei Romaniei de catre Vosganian, vor fi organizate opt runde de discutii pe cele opt domenii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.