Administratorii de pensii private obligatorii (pilonul II) vor colecta in acest an contributii de circa 300 milioane de euro, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Valoarea contributiilor aferente salariatilor inscrisi la unul din cele 18 fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) se va ridica in acest an la 300 milioane de euro, a declarat Mircea Oancea, in cadrul seminarului "Ce urmeaza in reforma pensiilor private?", informeaza Gandul.

„Asa cum s-a anuntat, primele plati vor avea loc in luna mai si reprezinta contributiile aferente salariilor din luna martie", a spus Oancea.

Aproape patru milioane de salariati s-au inscris la fondurile de pensii private obligatorii. Potrivit Adevarul, repartizarea celor care nu s-au inscris, dar erau obligati, salariatii cu varsta pana in 35 ani, va avea loc in perioada 25 februarie-15 martie si va fi efectuata de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.

Potrivit legislatiei, in primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. In termen de opt ani, cota va creste la 6%. Campania de aderare la Pilonul II s-a desfasurat in perioada 17 septembrie 2007-17 ianuarie 2008, iar numarul salariatilor inscrisi si validati a atins 3,991 milioane de persoane, anunta Cotidianul.

CSSPP vrea sa calculeze un randament minim pe piata pensiilor obligatorii (pilon II) dupa un an de la inceperea activitatii de colectare, si nu dupa cel putin 24 de luni cat prevede legea, pentru a da un semnal in piata, a spus pentru NewsIn, Cristian Rosu, directorul general al CSSPP. El a adaugat ca acest randament minim se calculeaza in functie de randamentul mediu pe care il obtin toti administratorii pe piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.