Sapte firme au depus oferte pentru centura municipiului Sibiu in autostrada, valoarea totala a contractului fiind de 42 milioane de euro, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Compania va evalua, pana la 19 martie, cele sapte oferte depuse de firmele Strabag (Austria), Societa Italiana per Condotte D’acqua (Italia), Mochlos SA (Grecia), consortiului Swietelsky Baugesellshaft & Euro Construct Trading ’98 (Austria-Romania), jointveinture- urilor Boegl-Geiger-Comtram (Germania-Romania) si Ashtrom International LTD&Shapir Structures 1991 (Israel), precum si a companiei Colas Romania, anunta Evenimentul Zilei.

Compania selectata va avea la dispozitie 18 luni pentru finalizarea lucrarilor. Perioada pentru notificarea defectiunilor este de 24 de luni.

Potrivit Jurnalul National, firma italiana Todini a inceput in 2003 lucrarile de constructie la primii 14,5 kilometri din cei 23,5 km ai centurii ocolitoare a orasului Sibiu. Lucrarile au fost insa sistate in septembrie 2006, dupa realizarea a aproximativ 40% din primul tronson de 14,5 kilometri.

Todini a solicitat prelungirea cu cinci ani a termenului de finalizare a lucarii si suplimentarea fondurilor cu 40 de milioane euro. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a apreciat pretentiile firmei, ca fiind "nesimtite"si a reziliat contractul.

Ministerul Transporturilor a deschis ieri ofertele de licitatie depuse pentru "Constructia variantei de ocolire a municipiului Sibiu la standard de autostrada", pentru lucrarile ramase de executat la Sectiunea 1. Curierul National informeaza ca societatile care au depus ofertele asteapta rezultatul evaluarii din perioada 19 februarie - 19 martie 2008, semnarea contractului fiind estimata pentru data de 31martie. Valoarea totala a contractului de lucrari este estimata la 42 mil. euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.