"Lansarea oficiala a programului nu este totuna cu lansarea licitatiilor pentru depunerea de proiecte spre finantare. Lansarile licitatiilor de proiecte se vor realiza prin evenimente distincte, organizate la nivel local, unde se vor discuta detaliile tehnice prevazute in ghidurile solicitantului", a declarat ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor Laszlo Borbely, cu ocazia lansarii Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007 – 2013.

Potrivit Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPLD), din suma totala destinata Romaniei si Bulgariei, 217,82 milioane euro reprezinta contributia comunitara din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), iar 44,17 milioane euro cofinantarea nationala a celor doua state. Proiectele trebuie elaborate si executate in comun de parteneri din Romania si Bulgaria, iar finantarea va fi aprobata prin Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria, in perioada 2007 - 2013, si va fi trimis spre aprobare Comisiei Europene.

"Este un final firesc al eforturilor comune depuse de cele doua State Membre ale Uniunii Europene. In continuare, scopul nostru va fi sa cream parteneriate si sa promovam legaturile comune pentru a face din zona eligibila a programului un punct de reper pentru alte regiuni, a declarat ministrul adjunct al Devoltarii si Lucrarilor Publice din Bulgaria, Iskra Mihaylova .