Reducerea TVA la alimentele de baza ar avea efecte negative „enorme“ pentru ca o relaxare fiscala acum este „ultimul lucru pe care si-l poate permite Romania“, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu,

Reducerea TVA la alimentele de baza ar avea efecte negative „enorme“ pentru ca o relaxare fiscala acum este „ultimul lucru pe care si-l poate permite Romania“, a declarat, ieri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, informeaza Agentia Mediafax.

„Efectele ar fi enorme, si a discuta acum, in acest an si in contextul turbulentelor externe, de o relaxare fiscala este extrem de periculos. Este ultimul lucru pe care si-l poate permite Romania“, a afirmat guvernatorul la postul de televiziune Antena 3.

El a apreciat ca scaderea veniturilor bugetare ca urmare a reducerii TVA nu ar fi compensata prin impozitarea bunurilor de lux, deoarece consumatorii unor astfel de produse ar identifica metode prin care sa ocoleasca prevederile legislative. Isarescu a afirmat chiar ca este necesara o intarire a politicii fiscale. „Fara sa bruscam economia, trebuie sa trecem la un deficit fiscal mai mic, nu la o relaxare fiscala. Putem discuta, cu mare atentie, de o reducere a TVA doar in cadrul unei reforme fiscale“, a spus Isarescu.

Senatorii au adoptat, in urma cu aproximativ doua saptamani, o initiativa legislativa care prevede reducerea TVA la 5% la alimentele de baza - paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar. Senatul a fost prima camera a parlamentului care a discutat aceasta initiativa. Forul decizional in acest caz este Camera Deputatilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.