Volatilitatea a marcat sedinta de luni a Bursei de Valori Bucuresti, piata afisand o depreciere moderata, in contrast cu bursele externe, absenta marilor investitori subtiind puternic lichiditatea la 18 milioane lei (4,95 milioane euro), spun brokerii.

Lichiditatea pietei principale a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a scazut luni cu 18%, la 18 milioane lei (4,95 milioane euro), dupa ce rulajul sedintei precedente s-a cifrat la 21,93 milioane lei (6,03 milioane euro).

"In acest moment, investitorii mari nu sunt prezenti pe piata, piata fiind dominata de investitorii mici, de aceea vedem si volatilitatea aceasta. Nu se vede un trend clar pentru ca nu au intrat investitorii straini", a declarat potrivit NewsIn, Gabriel Necula, broker Prime Transaction.

Principalele burse europene indicau o apreciere semnificativa la ora inchiderii Bursei de la Bucuresti, pe fondul evolutiei pozitive a titlurilor petroliere si a bancilor Astfel, indicele bursei londoneze - FTSE - castiga 1,63% la 5.882 puncte, cel al pietei de la Frankfurt - DAX - urca cu 1,69% pana la 6.948 puncte, in timp ce indicele Bursei de la Paris - CAC40 - se aprecia cu 1,12%, pana la 4.825 puncte.

"Indici bursieri au evoluat in contradictoriu fata de piata europeana, nu a mai existat o corelare intre evolutiile pietelor externe si evolutia pietei romanesti, desi pe partea de curs valutar leul a inregistrat o usoara apreciere. Totusi, sunt create conditii pentru a urma o revenire intr-un orizont de timp apropiat", a mai spus broker-ul Prime Transaction.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri (blue-chips) listate la Bursa de Valori Bucuresti, s-a depreciat cu 0,83% si a inchis la nivelul de 7.076,82 puncte, in timp ce indicele compozit al pietei, BET-C, a pierdut 0,64%, pana la 4.930,26 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati financiare (SIF), a coborat cel mai mult, cu 1,88%, si a inchis la 56.551,14 puncte, in vreme ce indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a scazut cu 0,96%, pana la 15.573,35 puncte.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.