Cu toate eforturile depuse de comerciantii on-line, cumparaturile pe Internet, mai ales pentru romani, nu sunt destul de accesibile. Pentru obtinerea unui card de credit este necesar un depozit, comisioanele nu sunt tocmai mici si exista riscul fraudelor pe Internet, fraude despre care informeaza insusi banca la care se deschide cardul. De asemenea, se mai poate deschide un card de debit care insa presupune din nou acte, fise de salarizare, comisioane mari etc.

Un mijloc de plata mult mai usor accesibil romanilor de rand ar putea consta intr-o unitate de plata virtuala ce poate inlocui cu succes cardul de credit. Este vorba despre noul produs dezvoltat de firma TwoRasty - o unitate de plata virtuala "e-currency", care permite oricarei persoane, fizice sau juridice sa poata cumpara absolut orice de pe Internet. Oricine isi poate deschide un cont pe www.leuvirtual.ro, transmite bani prin mandat postal, banca sau Western Union, bani care se regasesc apoi transformati in acest e-currency, in contul persoanei respective (1 leu virtual = 1 leu), iar in ceea ce priveste valuta se folosesc cursurile de schimb ale BNR din ziua in curs.

Sistemul este securizat excluzand din start fraudele, accesul la cont putand avea loc doar prin intermediul unei parole securizate. Este mai sigur decat un card de credit deoarece hackerii ce folosesc carduri de credit furate au la dispozitie o multime de baze de date, deci o multime de servere de unde pot extrage aceste informatii. Aceste informatii pot fi stocate de exemplu pe serverul unui hotel, care poate nu este atat de securizat. In cazul leului virtual exista un singur server, cu acces securizat, iar singura modalitate de spargere a unui cont este de a afla parola utilizatorului.

Inregistrarea in sistem se face extrem de simplu prin completarea unui formular, operatiune pentru care nu este perceputa nici o taxa.

In ceea ce priveste limitele de plata, singura limita este cea stabilita de banca, de maximum 4.000 de USD la 24 de ore, si de asemenea aceeasi limita de suma este valabila in ceea ce priveste transferul dispre contul de leu virtual inspre cardul de debit. Nu exista o limita in ceea ce priveste suma ce trebuie depusa in contul de leu virtual.

Depunerea si retragerea de numerar din contul de LeuVirtualª se fac prin metodele clasice: mandat postal, ordin de plata sau Western Union. In plus, pe baza contractelor incheiate cu banci internationale acest sistem poate fi asociat si cu carduri de debit, adica orice persoana care are un cont pe leu virtual si calatoreste in strainatate sau in Romania poate retrage numerar de la orice ATM din lume care afiseaza sigla cadului utilizatorului adica - Maestro si Cirrus.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.