In anul 2007, comparativ cu anul precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 17,8%, sustinuta, in principal, de vanzarea de alimente, bauturi si tutun, care au urcat cu 27,8%, arata INS.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a urcat cu 24,3%, sustinuta, mai ales, de vanzarea carburantilor pentru autovehicule, care a crescut cu 52,6%. In privinta serviciilor de piata pentru populatie, cifra de afaceri a avansat cu 3,7%.

Comparativ cu noiembrie, in decembrie 2007, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 50,4%. La produsele alimentare, bauturi si tutun s-a inregistrat cea mai mare crestere a cifrei de afaceri, de 52,6%, iar la produsele nealimentare s-a inregistrat un avans de 49,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna decembrie 2007, comparativ cu luna precedenta, a crescut cu 2,6%.

In privinta serviciilor de piata pentru populatie, in decembrie 2007 fata de luna precedenta, cifra de afaceri a urcat cu 27,4%, determinata, in principal, de activitatile agentiilor de voiaj si ale tur-operatorilor, unde cifra de afaceri a avansat cu 75,%.