In 2007, comparativ cu anul anterior, cifra de afaceri in comert a urcat cu 24,3%, sustinuta, in principal, de vanzarea de carburanti, iar serviciile au crescut cu 3,7%, arata datele transmise de Institutul National de Statistica (INS).

In anul 2007, comparativ cu anul precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 17,8%, sustinuta, in principal, de vanzarea de alimente, bauturi si tutun, care au urcat cu 27,8%, arata INS.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a urcat cu 24,3%, sustinuta, mai ales, de vanzarea carburantilor pentru autovehicule, care a crescut cu 52,6%. In privinta serviciilor de piata pentru populatie, cifra de afaceri a avansat cu 3,7%.

Comparativ cu noiembrie, in decembrie 2007, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 50,4%. La produsele alimentare, bauturi si tutun s-a inregistrat cea mai mare crestere a cifrei de afaceri, de 52,6%, iar la produsele nealimentare s-a inregistrat un avans de 49,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna decembrie 2007, comparativ cu luna precedenta, a crescut cu 2,6%.

In privinta serviciilor de piata pentru populatie, in decembrie 2007 fata de luna precedenta, cifra de afaceri a urcat cu 27,4%, determinata, in principal, de activitatile agentiilor de voiaj si ale tur-operatorilor, unde cifra de afaceri a avansat cu 75,%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.