Presedintele sindicatului Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat, astazi, la inaugurarea fabricii Nokia de la Jucu, ca spera ca in cel mult doua saptamani sindicatul angajatilor Nokia sa capete personalitate juridica, transmite NewsIn.

In opinia lui Grigore Pop, in contractul colectiv de munca trebuie prevazute clauze pentru asigurarea salariilor, compensatorii in caz de disponibilizare sau reducere a activitatii si asigurarea de reconversie a fortei de munca, pentru a evita situatia de la Bochum, unde Nokia va inchide fabrica. "Eu as sugera si statului roman sa introduca niste clauze in care companiile care vin in Romania sa nu plece dupa cativa ani, dupa ce facilitatile asigurate de stat isi pierd efectul", a declarat Pop.

"Suntem in curs de constituire al sindicatului Nokia. Sper ca in doua saptamani acest sindicat sa aibe personalitate juridica, iar din acel moment vom solicita conducerii Nokia Jucu negocierea contractului colectiv de munca", a precizat liderul sindical.

Deocamdata, la Nokia Jucu au fost angajati 350 de muncitori, dar numarul acestora va ajunge la 500 in prima etapa a demararii productiei. Angajatii primesc o masa pe zi si bonuri de masa, majoritatea provenind din zona Jucu, Gherla, Dej sau Cluj-Napoca.

Pana la sfarsitul anului 2009 vor fi in total 3.500 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.