In opinia lui Grigore Pop, in contractul colectiv de munca trebuie prevazute clauze pentru asigurarea salariilor, compensatorii in caz de disponibilizare sau reducere a activitatii si asigurarea de reconversie a fortei de munca, pentru a evita situatia de la Bochum, unde Nokia va inchide fabrica. "Eu as sugera si statului roman sa introduca niste clauze in care companiile care vin in Romania sa nu plece dupa cativa ani, dupa ce facilitatile asigurate de stat isi pierd efectul", a declarat Pop.

"Suntem in curs de constituire al sindicatului Nokia. Sper ca in doua saptamani acest sindicat sa aibe personalitate juridica, iar din acel moment vom solicita conducerii Nokia Jucu negocierea contractului colectiv de munca", a precizat liderul sindical.

Deocamdata, la Nokia Jucu au fost angajati 350 de muncitori, dar numarul acestora va ajunge la 500 in prima etapa a demararii productiei. Angajatii primesc o masa pe zi si bonuri de masa, majoritatea provenind din zona Jucu, Gherla, Dej sau Cluj-Napoca.

Pana la sfarsitul anului 2009 vor fi in total 3.500 de angajati.