Dupa ce anul trecut au sustinut introducerea taxei auto de prima inmatriculare, reprezentantii Dacia isi arata acum nemultumirea fata de noua grila propusa de Guvern.
Vicepresedintele companiei Automobile Dacia, Constantin Stroe, a declarat, ieri, la o intalnire organizata de Prefectura Arges, ca sustine taxa auto, dar nu in forma actuala. Potrivit Mediafax, el a avertizat ca mentinerea acesteia ar putea avea efecte sociale, prin scaderea locurilor de munca si a sigurantei rutiere, precum si impact negativ asupra mediului. In opinia oficialului Dacia Renault, pastrarea acestei taxe va duce Romania in fata Curtii Europene de Justitie.

El a mai precizat ca o masina noua este de cinci ori mai rezistenta la accidente decat una veche si este de preferat o taxa, intr-o varianta sau alta, decat eliminarea acesteia, care ar fi “o masura dezastru”. “Eu sustin taxa in principiu. Actuala varianta nu imi place nici mie, dar nici cea propusa de Ministerul Finantelor, dar sunt adeptul taxei. E o problema complexa si e greu de gasit o formula corecta si e imposibil de realizat una care sa multumeasca pe toti”, a mai precizat Stroe. Acesta a explicat ca in Europa circula acum 263 de milioane de masini, iar dintre acestea, 63 de milioane sunt mai vechi de 10 ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.