Consultantul financiar va avea rolul de a oferi servicii Fondului Proprietatea pentru evaluarea societatii de administrare selectate si pentru alte activitati, precum elaborarea politicii de investitii.

Cele trei companii ramase in cursa dupa prima etapa, cea de preselectie a candidatilor, vor participa pe rand in februarie la intalniri de lucru cu reprezentantii Fondului Proprietatea. La inceputul lunii martie, procesul de selectie va intra in ultima faza, de evaluare a ofertelor finale si angajare a consultantului financiar.

Pentru a fi admise in etapa a doua, companiile intrate in preselectie trebuiau sa fie firme recunoscute la nivel international, sa fi avut in ultimii trei ani cel putin trei clienti a caror valoare a activelor detinute ori administrate sa depaseasca 100 milioane euro pe client si sa aiba cifre de afaceri, in 2005 si 2006, de cel putin 50 milioane euro.

Fondul Proprietatea a devenit operational ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului pe 29 decembrie 2005. Capitalul social al fondului este de 14,24 miliarde lei (circa 4,37 miliarde euro).

La finalul anului trecut, Fondul Proprietatea a inceput alegerea evaluatorului pentru activele Fondului, primul pas pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a acestuia.