Grupul InterAgro a oprit activitatea tuturor combinatelor chimice pe care le detine, din cauza cresterii preturilor la gaze.
Omul de afaceri Ioan Niculae a hotarit sa opreasca activitatea la combinatele producatoare de ingrasaminte chimice, ca urmare a cresterii pretului gazelor, urmind ca aproximativ 6.000 de angajati sa fie disponibilizati incepind cu 1 martie. Grupul InterAgro, controlat de Ioan Niculae, detine combinatele de ingrasaminte chimice Sofert Bacau, Azochim Savinesti si Donawchem Turnu Magurele.

„Avind in vedere cresterea pretului de achizitie al gazelor naturale din productia interna de la 470 de lei/1.000 de metri cubi la 495 de lei/1.000 de metri cubi, si cresterea pretului gazelor din import cu circa 20% la mia de metri cubi, grupul InterAgro a hotarit ca in termen de trei zile sa opreasca de la functionare toate combinatele chimice pe care le administreaza cu disponibilizari de personal (circa 6.000 de muncitori) incepind cu 1 martie 2008“, se arata intr-un comunicat al InterAgro. Cresterea pretului gazelor si a tarifului de transport a fost comunicata retroactiv fata de inceperea livrarilor pe 1 februarie, iar cota gazelor de import din totalul cantitatii livrate a crescut de la 28%, in luna ianuarie, la 42%, „desi toate spatiile de depozitare sint pline cu gaze“, se mai arata in comunicat. Gazele reprezinta 70% din costurile de productie a ingrasamintelor chimice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.