Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) va decide noul pret al gigacaloriei pentru Bucuresti si Constanta pana la mijlocul acestei luni, iar cresterea ar putea fi sub 15%, a declarat luni pentru NewsIn directorul din cadrul autoritatii, Viorel Alicus.

"In acest moment verificam cererea Electrocentrale Bucuresti si urmeaza ca, pana la mijlocul lunii februarie sa le dam un raspuns. Trebuie insa verificate intai cresterile de pret la combustibili. Dar nu cred ca vom accepta acel procent de 15%, este posibil sa acceptam o crestere mai mica", a declarat luni pentru NewsIn director general al Departamentului Preturi si Tarife in Domeniul Energiei din cadrul ANRE, Viorel Alicus.
Furnizorul de energie termica al Capitalei, ELCEN, a cerut ANRE majorarea pretului giogacaloriei cu 15% de la 1 ianuarie, insa reglementatorul nu a luat inca o decizie in acest sens.

"SC Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), filiala a Termoelectrica SA, a cerut inca din luna noiembrie ANRE majorarea pretului la energia termica livrata in Capitala si in Constanta, insa nu am primit niciun raspuns pana acum. In anul 2007, am inregistrat pierderi de 61 de milioane de lei. Daca ANRE nu va aproba majorarea pretului energiei termice, va dati seama ca vor creste si pierderile societatii Electrocentrale Bucuresti, in continuare", declarau la 21 ianuarie pentru NewsIn surse din cadrul companiei.

Societatea Electrocentrale Bucuresti produce si vinde anual circa 12% din productia de energie electrica inregistrata la nivel national si circa 40% din energia termica realizata in sistem centralizat.