Aceasta va produce caldura si energia electrica necesare populatiei si va prelua, pas cu pas, diferite segmente ale actualei CET.
Investitia se ridica la 100 de milioane de euro si va fi realizata de catre concernul austriac WBG. Edilii brasoveni vor detine 10% din noua societate Eco Heat SRL, firma care se va ocupa de proiectarea, constructia si exploatarea noilor echipamente ale sistemului de termoficare, de reglajele si interventiile determinate de noile capacitati si de reabilitarea totala a retelei de distributie existente. Decizia a fost luata din cauza situatiei precare a actualei CET, dar si pentru ca, potrivit normelor europene, centrala trebuie inchisa pina in 2012.

Pina atunci insa, viceprimarul Brasovului, Gabriel Andronache, va propune Consiliului Local „o factura maxima la intretinere“. Conform lui Andronache, astfel va fi rezolvata si problema decalajelor intre facturile emise de CET si consumul populatiei inregistrat de repartitoare. Vor putea fi evitate situatiile aberante in care s-a ajuns ca proprietarii unui apartament cu doua camere sa achite contravaloarea a 5 gigacalorii. Andronache spune ca a intrat in posesia unui document, emis in 2005 de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, care a fost reactualizat in aceasta iarna. Potrivit documentului, producatorii si furnizorii de agent termic sint obligati sa stabileasca un numar maxim de gigacalorii care pot fi consumate intr-un apartament. „Exista cazuri aberante care eludeaza legile fizicii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.