ANRM intentioneaza sa calculeze redeventele platite de companie in functie de profitul obtinut de aceasta
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a publicat un proiect pentru modificarea si completarea Legii petrolului, prin care cea mai mare companie petroliera din Romania, Petrom, va fi obligata sa plateasca redevente mai mari pentrru titeiul scos din tara. In document este inclusa o prevedere potrivit careia redeventele petroliere trebuie calculate in functie de un indice de profitabilitate. Presedintele Agentiei, Bogdan Gabudeanu, a declarat pentru The Money Channel ca masura este de natura sa duca la o impartire corecta a profitului intre statul roman si companie.

"Acest profit", a explicat Gabudeanu, "are cauze conjuncturale ce tin de evolutia pretului petrolului si nu este determinat de performanta tehnica sau manageriala a titularilor". Potrivit The Money Channel, ANRM a gasit astfel o solutie pentru cresterea redeventei petrolului extras de Petrom


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.