Romania se afla pe locul trei in Europa din punctul de vedere al costului total al contributiilor de asigurari sociale
Desi, nici pana in acest an, tara noastra nu a avut un nivel redus al costurilor cu forta de munca, plasandu-se pe la jumatatea clasamentului, in 2008 Romania a reusit ''performanta'' de a urca pe podium, informeaza Ziua.

"Nici pana in acest an Romania nu a avut un nivel redus al costurilor cu forta de munca, plasandu-se pe la jumatatea clasamentului tarilor europene", a declarat, ieri, la un seminar pe teme de fiscalitate, Claudia Durus, specialist in servicii de human capital la Ernst&Young, Infromeaza Curierul National.

Franta si Belgia se afla pe primele locuri in topul european privind costurile cu forta de munca. In Romania, masurile de reducere a cotelor de contributii sociale au fost aproape anulate de majorarea bazei de calcul, a adaugat Durus. Ea a mentionat printre masurile de majorare a bazei de calcul eliminarea plafonului la stabilirea contributiilor de pensii in cazul angajatorilor si luarea in considerare a tuturor veniturilor brute incasate de angajati. Majorarea bazei de impunere va avea un efect benefic asupra incasarilor bugetare, a mai spus Durus. Contributiile sociale au fost, in anul 2007, de 45,5% din salariul brut, cumulat pentru angajat si angajator, dupa ce autoritatile au diminuat nivelul, la inceputul anului trecut, cu doua puncte procentuale din cota platita de companii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.