Magnatul israelian Bernard Schreier, proprietarul companiei britanice CP Holdings, a dat n judecata dezvoltatorul complexului Casa Radio din Bucuresti, grupul Elbit Medical, solicitnd despagubiri de 33,5 milioane de euro pe motiv ca a fost exclus din proiect.
Plangerea inaintata de CP Holdings la Inalta Curte de Justitie de la Londra se refera la un acord privind optiunea de preluare a unei participatii de 25% la proiectul Casa Radio, la care lucrarile de constructie au inceput in urma cu cateva luni, informeaza Mediafax. Compania israeliana Elbit Medical sustine insa ca Schreier nu a platit pentru aceasta optiune, relateaza publicatia Haaretz.

Potrivit unui comunicat al Elbit Medical, compania neaga categoric acuzatiile la care se refera plangerea si intentioneaza sa se apere impotriva revendicarii pe care o considera „falsa, tendentioasa si fara nici o valoare“. Surse din cadrul grupului israelian, controlat de omul de afaceri Moti Zisser, au declarat pentru Haaretz ca reclamatia este lipsita de fundament, intrucat optiunea a fost prelungita, dar a expirat la sfarsitul anului trecut. Optiunea a fost oferita lui Schreier pentru o suma mai mica decat valoarea actuala a proiectului, care a inceput sa creasca odata cu inceperea lucrarilor, iar Elbit Medical nu mai este interesata de un parteneriat, au aratat sursele. Schreier este partenerul lui Zisse la un alt proiect imobiliar important, statiunea Obuda Island din Budapesta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.