Arbitrul pensiilor private a aprobat, saptamana trecuta, sanctionarea cu avertisment a companiilor BCR Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata pentru incalcarea prevederilor legale privind pensiile facultative.
Doi jucatori din pensii facultative, sanctionati pentru incalcarea legii BCR Asigurari de Viata a fost sanctionata cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor legii pensiilor facultative, cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece nu a nerespectat limita maxima de investire, de 5%, in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare din Romania pentru fondul BCR Prudent.

Un alt administrator sanctionat este ING Asigurari de Viata SA, cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor legii pensiilor facultative, deoarece nu a respectarea termenul de doua zile lucratoare de convertire in unitati de fond a contributiilor la un fond de pensii facultative in intervalul 14 august 2007 - 18 octombrie 2007 si 22 octombrie 2007-26 octombrie 2007).

Compania a incalcat prevederile legale privind calculul valorii activului net si al valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative.

ING Asigurari de Viata a mentionat ca fondurilor facultative ING Clasic si Optim a depasit termenul de doua zile lucratoare pentru a converti in unitati de fond contributiile, din cauza unor greseli la plata facute de catre angajatorii participantilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.