Comisarul european pentru taxe si impozite, Laszlo Kovacs, a transmis felicitari Guvernului Romaniei in legatura cu proiectul privind modificarea taxei auto
"In timpul discutiilor avute la Bruxelles, comisarul european Laszlo Kovacs a felicitat Guvernul Romaniei pentru modul in care varianta de modificare a taxei de poluare auto corespunde cerintelor Comisiei Europene", a declarat Vosganian.

In urmatoarea sedinta a Executivului, modificarile privind taxa de poluare auto vor fi promovate prin ordonanta de urgenta, ceea ce va fi un prim pas pentru suspendarea procedurii de infringement de catre Comisia Europeana, suspendarea totala urmand a avea loc in momentul in care Parlamentul va aproba acest act normativ, a mai afirmat oficialul Finantelor. "Am exprimat punctul de vedere al Guvernului, potrivit caruia aceasta lege a fost adoptata inainte de aderarea Romaniei la UE si ca este firesc ca, dupa experienta de un an ca membru cu drepturi depline, tara noastra sa-si adapteze legislatia la cerintele europene, acolo unde este nevoie de asa ceva", a spus Vosganian.

Reamintim ca, anul trecut, Guvernul lui Calin Popescu Tariceanu nu a supus aceasta taxa dezbaterii publice, doar au marit sumele cerute si a intrat automat in vigoare. Potrivit ministrului roman al Finantelor, in ceea ce priveste modificarile facute taxei, acestea cuprind o serie de proceduri, precum si modalitatea de calcul a taxei in functie de starea masinii sau de capacitatile sale tehnice. "Este vorba, asadar, in primul rand de o noua scala de depreciere ce ia in calcul uzura masinii, varsta masinii si capacitatea cilindrica, este vorba de proceduri prin care o persoana poate contesta nivelul taxei, de dreptul persoanelor de a primi o parte din suma inapoi in situatia in care instraineaza, dupa o anumita perioada, autovehiculul in afara granitelor tarii si, fireste, este vorba in acelasi timp de o mai buna precizare in ce priveste destinatia acestei taxe, care este o taxa ecologica, iar sumele colectate vor fi administrate de Ministerul Mediului", a explicat Vosganian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.