Pachetele turistice externe care includ deplasarea cu avionul vor fi mai scumpe, din cauza cresterii preturilor la carburanti.
Cursele aeriene charter din Romania catre destinatiile externe se vor scumpi in aceasta vara cu peste 10%, crestere anuntata de agentiile de turism si explicata de acestea prin majorarea costurilor de inchiriere a avioanelor ca urmare a pretului ridicat la carburanti.

„Cea mai mare problema pentru turismul extern in acest an este scumpirea carburantilor pentru avioane. Companiile care inchiriaza avioane pe care agentiile de turism le opereaza in regim charter au trimis agentiilor tarife majo-rate cu 20-30%“, a declarat agentiei MEDIAFAX Mircea Poenaru, directorul general al agentiei de turism Romantic Travel. El spune ca majorarea pretului de inchiriere a avioanelor va influenta si tariful perceput de catre agentii de turism pentru pachetele externe operate prin curse charter. „Vor fi cresteri de 5-10% in cazul pachetelor scumpe, in timp ce pachetele turistice medii sau ieftine, in care ponderea pretului biletului de avion este mai mare, vor fi cu peste 10% mai scumpe din aceasta vara“, apreciaza Poenaru, a carui agentie opereaza chartere catre Grecia, Cipru si din Italia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.