Peste 30 de operatori de telefonie fixa ar putea practica, incepand cu al doilea trimestru al acestui an, un tarif de interconectare de 1,15 eurocenti/minut, potrivit unui proiect de decizie al ANRCTI
ANRCTI reglementeaza, pentru prima data, interconectarea cu retelele a 31 de operatori de telefonie fixa si revizuieste conditiile de interconectare cu Romtelecom si RCS&RDS. Pentru Romtelecom se are in vedere stabilirea unei valori unice a tarifului pentru fiecare nivel de interconectare cu reteaua operatorului, in prezent aceste tarife fiind stabilite diferentiat, in functie de intervalul orar, dupa cum informeaza Jurnalul National. Astfel, ar urma sa se stabileasca un tarif mediu de interconectare in reteaua Romtelecom de 0,84 eurocenti la nivel local, 0,97 eurocenti la nivel regional, 1,06 eurocenti la nivel national.

Potrivit Cotidianul, institutia invoca refuzul interconectarii, care a putut fi sesizat cel mai bine in cazul RCS&RDS, compania refuzind in mod sistematic sa ofere acces altor operatori la reteaua proprie. Alte probleme concurentiale sint, conform ANRCTI, lipsa de transparenta, practicarea unor conditii si tarife discriminatorii sau a unor tarife excesive. „Cu unele exceptii, tarifele de interconectare practicate de operatorii alternativi sint mai mari cu pina la 514% fata de tariful mediu de interconectare la nivel regional al Romtelecom”, precizeaza expunerea de motive.

Operatorii vor putea practica, in continuare, ce tarife doresc pentru serviciile lor, insa media acestora va trebui sa fie de 1,15 eurocenti pe minut, fara TVA, urmind ca in a doua etapa, de la 1 ianuarie 2009, aceasta sa scada la 0,97 eurocenti pe minut, fara TVA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.